Το λεξικο των κρασιων

Στον κόσμο του κρασιού υπάρχουν κάποιες λέξεις που φαίνεται ότι δεν ταιριάζουν στην περιγραφή ενός κρασιού. Για παράδειγμα τι μπορεί να εννοεί κάποιος όταν χαρακτηρίζει ένα κρασί αψύ, βαρύ, γυμνό κτλ. Η εξειδίκευση και η εξέλιξη οδήγησε τους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν τέτοια ορολογία που σε κάποιον τρίτο να φαίνεται ακατανόητη. Έτσι κι εμείς δημιουργήσαμε ένα λεξικό που μπορεί να ανατρέξει κάποιος ενδιαφερόμενος προκειμένου να λύσει τυχόν απορίες που μπορεί υπάρχουν

Read more

Ευδεμιδα της αμπελου

Από τα μέσα Μαρτίου κάνει την εμφάνισή της η ευδεμίδα στα αμπέλια της Κρήτης, όπου και αν εγκατασταθεί παραμένει μέχρι και τον Νοέμβριο. Η ευδεμίδα από τη φύση της προτιμά τις ποικιλίες με μεγάλο καρπό (κάρντιναλ, ραζακί, σουπέριορ, τόμπσον). Ας αναλύσουμε λεπτομερώς όμως το συγκεκριμένο θέμα αφού πρόκειται για πολύ σοβαρή καταστροφή της σοδειάς σε περίπτωση που η ευδεμίδα εγκατασταθεί. 

Read more

Για του λατρεις της Ρετσινας

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχα βρεθεί σε ένα σεμινάριο αφρωδών οίνων, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο κρασί. Είχα εντυπωσιαστεί από την ιδέα αφού γενικά σαν άτομο εντυπωσιάζομαι από νεοτερισμούς και πρωτότυπα προϊόντα. Όταν άκουσα λοιπόν ότι κάποιος δημιούργησε αφρώδη ρετσίνα ευχαριστήθηκα πραγματικά για δύο λόγους.

Read more