ΔΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΩΤΗΣ

by: Super User

Ο Ηρακλεώτης ξαναγεννιέται μετά από 2500 χρόνια

Άκρατος οίνος που δεν περιέχει θειώδη, ότι πιο κοντά στην αρχαιότητα μπορεί κάποιος να γευτεί σήμερα.

Ύστερα από μελέτη επιστημονικών βιβλίων και αρχαίων εγγράφων σας παρουσιάζουμε το «Δέος - Ηρακλεώτης», έναν ερυθρό γλυκό οίνο διετούς παλαίωσης, περιορισμένης παραγωγής από λιαστά σταφύλια.

Ο αμπελώνας μας, όπου καλλιεργείται το σταφύλι της αρχαίας ποικιλίας με την σημερινή ονομασία «αγιωργήτικο»3 βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Τρητό4, 300 μέτρα από την πόλη της αρχαίας Νεμέας5, 50 μέτρα από τα Χάνια των Δερβενακίων6 και 200 μέτρα από τα σύνορα του νομού Κορινθίας και Αργολίδος. Καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο και τρυγιέται με ειδικό τρύγο, τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια παραμένουν στον ήλιο για 3 ημέρες7 πριν την οινοποίηση.

Η οινοποίηση και η παλαίωση πραγματοποιούνται στο υπερσύγχρονο Οινοποιείο της οινοποιίας Φράγκου, στην περιοχή Μαλαντρένι, της οινοποιητικής ζώνης Π.Ο.Π. Νεμέα. Οι άνετες και σύγχρονες εγκαταστάσεις της οικογένειας Φράγκου μας επιτρέπουν την οινοποίηση σύμφωνα με την αρχαία μέθοδο, όπως ακριβώς περιγράφονται στα αρχαία κείμενα8.

Ο Παπαγεωργίου Αχιλλέας, γεωπόνος - οινολόγος, με 40 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή της Νεμέας, υπέδειξε τον αμπελώνα, παρακολούθησε την καλλιέργειά του, τον τρύγο και καθοδήγησε την οινοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο οινοποίησης9 των αρχαίων.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments