Ποικιλιες

by: Super User

Είναι πολύ σημαντικό εκτός από τον επαγγελματία του οίνου, και οι υπόλοιπες κατηγορίες ανθρώπων που ασχολούνται με το κρασί, όπως ερασιτέχνες , λάτρεις τους οίνου, Sommeliers κτλ  να γνωρίζουν μερικά πράγματα για το αμπέλι. Από εκεί προέρχονται όλα εξάλλου. Το Winewalker.gr στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού του κατηγοριοποίησε τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες αμπέλου.

 

Η κατηγοριοποίηση αυτή έγινε ανά :

1.Είδος.

2.Χρώμα.

3.Εποχή συγκομιδής.

4.Προέλευση ποικιλίας.

5.Περιοχή καλλιέργειας.

6.Υποκείμενα που συμβιώνει χωρίς προβλήματα.

7.Ευαισθησία σε ασθένειες.

8.Τα εδάφη που προτιμά η κάθε ποικιλία.

Τα προσάρμοσε σε ένα αρχείο excel και σας το προσφέρει για δική σας ενημέρωση. Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ. Εκτός από την παραπάνω κατηγοριοποίηση στη δεύτερη σελίδα του αρχείου έχει και χαρακτηριστικές φωτογραφίες της κάθε ποικιλίας, ώστε και ο ερασιτέχνης καλλιεργητής ή ο λάτρης του κρασιού να μπορεί να κάνει μια σύγκριση και μια ταυτοποίηση μιας ποικιλίας που υπάρχει στην περιοχή του. Από το αμπέλι όμως δεν προέρχεται μόνο το κρασί. Είναι πάρα πολλά τα προϊόντα που χρησιμοποιούν το σταφύλι για πρώτη ύλη. Δεν κάνουν όλες οι ποικιλίες για όλες τις χρήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Προϊόντα της αμπέλου

1.Επιτραπέζια σταφύλια

2.Σταφίδες

3.Οίνος

4.Χυμός σταφυλιού

5.Συμπυκνωμένη γλεύκη

6.Αποστάγματα

7.Ξύδι

8.Παραγωγή προϊόντων όπως, γλυκό του κουταλιού, χρήση φύλλων στη μαγειρική, μουστοκούλουρα κτλ κτλ

9.Πετιμέζι.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments