Winewalking στο κτημα Μανωλεσακη

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 το Winewalker.gr βρέθηκε στο κτήμα Κτήμα Μανωλεσάκη [Γέννημα ψυχής] στην Αδριανή Δράμας. Μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του οινοποιείο κύριος Σταύρος Μανωλεσάκης όπου μας έκανε την ξενάγηση στο οινοποιείο, στη συνέχεια κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία και παρουσιάζεται σήμερα στο winewalker.gr.

Read more

Φιλοι του ξινομαυρου 2016

Εκδήλωση γευστικής δοκιμής του κρασιού των φίλων του ξινόμαυρου σοδιάς 2013 !

Οι φίλοι του ξινόμαυρου είναι μια παρέα, ένας κύκλος ανθρώπων που συνεχώς μεγαλώνει, άνθρωποι  που αγαπούν τη γαστρονομία και το καλό κρασί και θέλουν να συμμετέχουν πιο έμπρακτα στη διαδικασία παραγωγής του οίνου ξινόμαυρο. Η παρέα αυτή, έχει υιοθετήσει έναν μικρό αμπελώνα του οινοποιείου Αργατία στο Ροδοχώρι της Νάουσας, όπου εκεί λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους.

Read more

Θερμοοινοποιηση

H Θερμοοινοποίηση σαν ορισμός είναι η τεχνική όπου παρασκευάζονται ερυθρά κρασιά και κατά την οποία τα σταφύλια μετά τον τρύγο, ακέραια ή μετά από σπάσιμο (έκθλιψη), θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να έχουμε γρήγορη διάχυση των φαινολικών ενώσεων που βρίσκονται στα στέρεα μέρη του σταφυλιού στο γλεύκος και όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται μετά το διαχωρισμό του γλεύκους από τα στέρεα μέρη. 

Η όλη διαδικασία της θερμοοινοποίησης πραγματοποιείται σε 3 στάδια. 

Read more