Ελληνογερμανικο Φορουμ Οινοποιων στη Ναουσα

Το Ελληνογερμανικό Φόρουμ Οινοποιών διοργανώνουν στο πλαίσιο της γερμανικής αντιπροσωπείας οινοποιών στη Νάουσα το διάστημα 30 Νοεμβρίου μέχρι 3 Δεκεμβρίου 2014 ο δήμος Νάουσας σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία επαφών στον οινοπαραγωγικό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, έτσι ώστε αυτές να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ του δήμου Νάουσας και της Περιφέρειας Ahr της Ρηνανίας της Γερμανίας. Πρόθεση του δήμου Νάουσας και της Ελληνογερμανικής συνέλευσης είναι η συγκεκριμένη προσέγγιση να συμβάλει στη δημιουργία πρωτοβουλιών μεταξύ δήμου, επιχειρήσεων και πολιτών με στόχο ενός ευρύτατου πλάνου συνεργασιών που μπορούν να προκύψουν στους προαναφερόμενους τομείς. Τη δράση συντονίζουν από πλευράς της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η Μαρία Βασιλειάδου σε συνεργασία με τον Michael Schneider και από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Μάντσιος. 

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00 διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» το  «Εργαστήρι Ελλήνων και Γερμανών οινοποιών: Οινολογία – Οινοτουρισμός - Προώθηση κρασιού της Περιοχής». Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους πολίτες. Τις δράσεις υποστηρίζουν τα οινοποιεία: «Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας», «Κτήμα Καλαϊτζή», και οι τοπικές επιχειρήσεις: «KIKU», Κρεοπωλείο «Βαλάντης», Κρεοπωλείο «Φάρμα Μπαντή», Κρεοπωλείο «Meat Corner» Α. Θεοδωρίδης-Π. Μαγγανάρης, «Τζέπος Daily Bakery», «Κτήμα Διαμάντη», Φούρνος «Θανασούλη» και κατάστημα «Τhe Deli Naoussa».